3 min read

Werken met dagcontracten? Ontdek de voordelen voor jouw bedrijf

Ben je als werkgever op zoek naar medewerkers die je flexibel kan tewerkstellen met dagcontracten, zonder tussenkomst van een traditioneel interimkantoor of sociaal secretariaat? Ontdek dan de diensten van Payroller én de voordelen die het voor jouw bedrijf kan betekenen.

100% ontzorging

Of je nu een eenmanszaak hebt, of bedrijfsleider bent van een grote firma, Payroller past zich aan jouw situatie aan. Medewerkers flexibel kunnen inzetten, al dan niet op piekmomenten: dat is waar het om draait. De keuze van de werknemer ligt bij jou, wij plaatsen hem eenvoudigweg onder (dag)contract. Je mag rekenen op een volledige ontzorging. Wij nemen de gehele personeelsadministratie en correcte uitbetaling voor onze rekening , dit allemaal digitaal en zonder fysiek kantoor. 

 

De voordelen van werken met dagcontracten voor jouw bedrijf

Werken met uitzendkrachten met dagcontracten biedt voordelen voor alle partijen. We zetten hieronder de belangrijkste op een rijtje.

 
Flexibiliteit

Eén van de grootste voordelen van werken met dagcontracten is flexibiliteit. Veel bedrijven hebben medewerkers nodig voor een specifieke functie, om drukke piekmomenten te overbruggen of om seizoensgebonden arbeidsbehoeftes in te lossen. Denk maar aan productiearbeiders in fabrieken, kantoorbedienden of jobstudenten in een supermarkt. Aangezien er niet altijd een mogelijkheid is om iemand vast in dienst te nemen, kan een interimkracht of freelancer die werkt met dagcontracten een goed alternatief bieden. Hierdoor vermijd je dat je een vaste kracht in dienst moet nemen, die je niet het hele jaar door nodig hebt. Voldoet de nieuwe medewerker bovendien niet aan je eisen of stapt hij of zij op, dan kan je de dag nadien al een nieuwe medewerker uittesten.

 
Niet op de payroll

Nog een extra voordeel van werken met dagcontracten? Flexibele medewerkers komen niet op de payroll van jouw bedrijf te staan. 

 
Projectspecialisten

In tegenstelling tot wat vaak (ten onrechte) gedacht wordt, zijn uitzendkrachten die werken met dagcontracten in veel gevallen echte projectexperts met eigen specialismes. Hierdoor zijn ze uiterst geschikt voor kortetermijnopdrachten. Denk aan een uitzendkracht die ondersteuning biedt tijdens drukke periodes, een freelancer die zijn of haar expertise aanwendt voor een specifieke opdracht, of een interim-manager die wordt ingezet om een kritieke managementsituatie het hoofd te bieden.

 
Geen extra admin

Niemand zit te wachten op extra administratie. Zeker voor eenmanszaken of kleinere bedrijven die niet beschikken over een HR-afdeling kan het handig zijn om administratieve processen uit te besteden. Payroller vermindert graag de werkdruk van jouw bedrijf!

 

Waarvoor kan je een beroep doen op Payroller?

 
Proefperiodes

Iemand vast in dienst nemen houdt altijd een zeker risico in. Wij helpen je graag met het verlichten van die verantwoordelijkheid. Dankzij het aanmaken van een eenmalig dagcontract, kan je je nieuwe medewerker op proef testen, vooraleer je hem of haar vast in dienst neemt.

 
Piekmomenten

Extra personeel inzetten tijdens piekmomenten, vraagt extra administratie. Payroller neemt die rompslomp graag voor jou uit handen. Zo kan jij je ter plekke bezig houden met je personeel en het werk veilig stellen.

 
Studentenjobs

Ook studenten kan je makkelijk inschrijven via Payroller. Ze kunnen zichzelf eenvoudig registreren via sms. Al na 1 minuut na het aanmaken van een dagcontract, kunnen ze beginnen aan hun werkshift.

 
Flexi-jobs

Baat je een horecazaak uit of heb je een bedrijf in de voedingssector? Dan is werken met flexi-jobbers handig en noodzakelijk. Je schrijft ze makkelijk via ons in. Gebruik onze planningstool en automatisch terugkerende (dag)contracten voor een vliegensvlugge tewerkstelling.

Interesse?

Wil je kennismaken met de features van de tool van Payroller? Boek dan meteen een demo in. Of contacteer vrijblijvend de experts van Payroller en ontdek wat ze voor jouw bedrijf kunnen betekenen.


Bereken dan hier je uurtarief!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van alles van Payroller en de payroll wetgeving in België.