2 min read

"De perfecte oplossing om onze klanten snel en efficiënt te kunnen helpen"

Typhoon is al meer dan 60 jaar dé specialist in systemen voor industriële ontstoffing en pneumatisch transport op basis van luchttechniek. De Waregemse 'Engineers of Clean Air' schakelen Payroller in om extra werkkrachten vlot en flexibel in te plannen, in te schrijven en te verlonen.

"Typhoon biedt oplossingen op maat om bedrijven - zowel grote kleppers als industriële kmo's - stofvrij te maken en te houden", vertelt hr-officer Delphine Raes. "Wij zijn in tal van sectoren actief, waaronder houtverwerking, textiel, voeding, metaal en veevoeders. Met ons eigen engineeringteam en onze productiefaciliteiten, montagediensten en onderhoudsploegen reiken we onze klanten in binnen- en buitenland innovatieve en energiezuinige oplossingen aan waarmee we echt én voor de lange termijn het verschil kunnen maken."

de oplossing om snel en efficiënt te werken

Flexibel inspelen op de vraag

Onderaannemers en interimkrachten inbegrepen, telt Typhoon zo'n 85 werknemers. "Flexibiliteit is voor ons van groot belang", vervolgt Delphine. "Wij willen onze klanten namelijk kunnen garanderen dat we ze in alle omstandigheden snel en efficiënt kunnen helpen. Het gebeurt geregeld dat we in ons atelier last minute extra werkkrachten aan het werk moeten zetten om aan een bepaalde vraag te kunnen voldoen. Het is voor ons een zegen dat we daarbij een beroep kunnen doen op de online payrolling tool van Payroller. Ook jobstudenten die in de vakantie in een technische of administratieve functie komen bijspringen, schrijven we via die weg in."

 


Typhoon legt zelf een pool aan van flexibele werkkrachten die het in geval van nood kan contacteren. Delphine Raes: "We rekruteren proactief via LinkedIn en nemen ook deel aan jobbeurzen voor studenten. Zo komen we mensen op het spoor die echt interesse hebben in ons bedrijf en de nodige skills bezitten. Dat is vaak toch beter dan te moeten terugvallen op kandidaten die door een interimkantoor worden aangebracht."

Grote meerwaarde

Vroeger schreef Typhoon zijn extra werkkrachten in via zijn sociaal secretariaat of nam het contact op met een interimbureau. "Het grote nadeel van zo'n externe partner is dat je die alleen tijdens de kantooruren kan bereiken", zegt Delphine. "Dankzij Payroller kan ik het administratieve werk nu heel gemakkelijk zelf doen. Eenmaal ik iemands gegevens heb ingevoerd, maak ik met een paar klikken een nieuw uitzendcontract voor die werknemer aan. Ook voor de Dimona-aangifte bij de RSZ hoef ik zelf geen stappen meer te zetten, dat gaat allemaal vanzelf. En doordat het hele systeem geautomatiseerd verloopt, zijn de tarieven heel aantrekkelijk. Dus ja: Payroller is vast en zeker een grote meerwaarde in mijn job." 


Heb jij ook interesse om Payroller te gebruiken?

Bereken dan hier je uurtarief!

Bereken dan hier je uurtarief!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van alles van Payroller en de payroll wetgeving in België.