3 min read

"Een snelle, flexibele en gebruiksvriendelijke oplossing"

FirstCare BVBA levert 24/7 niet-dringende vervoersoplossingen aan ziekenhuizen, zorginstellingen en particulieren in West- en Oost-Vlaanderen. Naast zijn vaste chauffeurs en ambulanciers doet het bedrijf regelmatig ook een beroep op losse krachten. In Payroller vond FirstCare alvast een prima oplossing om die mensen op een flexibele manier in te schrijven.

Saïn Desmet, Hr & Payroll-verantwoordelijke bij FirstCare, werkt sinds ongeveer een jaar met Payroller: "Sinds het najaar van 2021 zijn wij in de weekends en op feestdagen actief bij een 8-tal huisartsenwachtposten. Wij zorgen voor de chauffeurs die de dokters om veiligheidsredenen bij hun huisbezoeken vergezellen. Naast onze vaste werknemers hebben wij een pool van losse krachten die kunnen inspringen als iemand ziek valt of met vakantie is. Om wettelijk in orde te zijn, moeten we die persoon dan meteen kunnen inschrijven. Wel, met Payroller is dat in 1, 2, 3 gefikst. We zouden daarvoor ook een interimkantoor kunnen inschakelen, maar het gaat veel sneller als je je personeelsbeheer in eigen handen kan houden."

 

De jongste tijd krijgt FirstCare ook steeds meer vraag naar cliniritten, waarbij een verpleegkundige instaat voor de vereiste medische bijstand. "Die oproepen komen vaak maar een dag op voorhand binnen", zegt Saïn. "We geven de bewuste medewerker dan een dagcontract van minimum 3 uur. Dankzij Payroller verloopt dat allemaal heel makkelijk."

 

Superhandige tool

"Het programma is bovendien heel flexibel. Ik kan een contract al op voorhand voorbereiden en als concept bewaren, tot ik het voor ondertekening naar de betrokken werkkracht moet verzenden. Maar ik kan opgemaakte contracten ook nog annuleren. En als iemand onverwachts een uur langer moet doorwerken, kan ik die extra prestatie probleemloos toevoegen. Het is gewoon superhandig." 

Een groot voordeel is bovendien dat Payroller op alle toestellen even goed functioneert. Saïn: "Als onze dispatcher mij op zondagochtend meldt dat hij op de valreep een vervanger moet oproepen, kan ik dat contract op mijn smartphone aanmaken. Ik kan zelfs een gedetailleerde planning opstellen. En het programma is ook heel gebruiksvriendelijk: je moet gewoon de verschillende stappen doorlopen, het wijst echt allemaal zichzelf uit." 

 

Een snelle en gebruiksvriendelijke oplossing.

Geen anoniem platform 

Wat Saïn tot slot ook erg apprecieert, is dat Payroller geen anoniem platform is, maar dat er echte mensen achter schuilgaan. "Het is al gebeurd dat ik niet meteen wist hoe ik een bepaald probleem moest oplossen", vertelt ze. "Ik stuurde mijn vraag dan via de chatfunctie naar Payroller door. Wel, meestal kreeg ik al binnen de 3 seconden een antwoord, óók 's avonds en in het weekend. Die persoonlijke aanpak en ondersteuning vind ik zonder meer fantastisch. Kortom, Payroller doet precies wat het moet doen om ons toe te laten met losse krachten te werken." 

 

 

 


Heb jij ook interesse om Payroller te gebruiken?

Bereken dan hier je uurtarief!

Bereken dan hier je uurtarief!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van alles van Payroller en de payroll wetgeving in België.