3 min read

"Een grote toegevoegde waarde voor ons jonge bedrijf"

Alberts nv uit Wijnegem legt zich toe op de ontwikkeling en vermarkting van vending robots voor gezonde soep, smoothies en vegan shakes. Dankzij Payroller kan deze innovatieve start-up probleemloos heel last minute en zonder administratieve rompslomp uitzendkrachten en studenten inzetten.

Het idee voor Alberts ontstond toen enkele jonge Belgische ondernemers in de VS een dure smoothie bestelden en bijzonder teleurgesteld waren over het resultaat. Dat kunnen we zelf beter, zo dachten ze. Even later was Alberts nv geboren. "Wij ontwikkelen en vermarkten gezonde vending robots", zegt Stefan Maas, COO en mede-oprichter. "Onze automaten bevatten onze hoogsteigen bouillon en verder een 10-tal soorten diepgevroren fruit en groenten: champignons, erwten, ananas, kokosnoot, banaan, mango, framboos, blauwe bes … De ingrediënten die je selecteert, worden in de juiste hoeveelheden in een beker verzameld en gecrusht, waarna de automaat heet water (voor soep) of stoom (voor smoothies en vegan shakes) toevoegt. Nog even blenden en je kleine verwennerij is klaar!"

Vending machine Alberts

Snel op de bal spelen

De vending robots van Alberts staan inmiddels op een 15-tal plaatsen in België, bij enkele bedrijven maar bijvoorbeeld ook in ziekenhuizen. Het is de bedoeling om het netwerk nu snel verder uit te rollen, in binnen- en buitenland. "Wij geloven heel sterk in deze nieuwe technologie", vervolgt Stefan. "Onze oplossing laat mensen toe om op een gemakkelijke en duurzame manier voor gezonde en bovendien heel lekkere tussendoortjes te kiezen. De machines zijn trouwens erg gebruiksvriendelijk. En na elke bestelling reinigen ze gewoon zichzelf."

 

 


Alberts telt momenteel zo'n 15 vaste werknemers: technici stellen de automaten op punt voor ze de deur uitgaan en verder zijn er onder meer commerciële krachten, product designers en voedingsspecialisten. "Daarnaast doen we ook geregeld last minute een beroep op uitzendkrachten", legt Stefan Maas uit. "Als er een oproep binnenkomt voor een technische interventie in de field, is het belangrijk om heel snel iemand te kunnen sturen. Wel, dankzij Payroller is dat perfect mogelijk. Eenmaal iemand in ons systeem zit, is een contract voor een nieuwe prestatie in een paar klikken aangemaakt en kan de medewerker meteen op pad. Op dezelfde manier schakelen we vaak op heel korte termijn studenten in om bijvoorbeeld data voor ons te analyseren of een studie te doen."

 

Verlost van druk en stress

Vroeger moest Alberts voor de administratieve afhandeling van het uitzendwerk telkens een sociaal secretariaat contacteren. Dat bleek behoorlijk omslachtig en arbeidsintensief. Stefan Maas: "Voor een jong bedrijf als Alberts zijn performante digitale tools die ons maximaal ontzorgen een enorme meerwaarde. Met Payroller moeten we nauwelijks nog tijd in telefoontjes en mailverkeer steken en kunnen we ons volledig focussen op de core van onze business. Het bespaart ons ook heel wat druk en stress. Bij jobstudenten was het altijd weer een hele klus om in kaart te brengen hoeveel werkuren ze nog mochten presteren. Via Payroller wordt dat allemaal nu automatisch gevalideerd. De administratieve last is dus echt minimaal." 

Stefans conclusie luidt dan ook: "Elk bedrijf dat op een flexibele manier werkkrachten wil  inzetten, kan ik alleen maar aanraden om voor Payroller te kiezen. Van de activatie van een interimkracht voor een bepaalde job tot de uitbetaling wijst het namelijk allemaal grotendeels zichzelf uit." 


Heb jij ook interesse om Payroller te gebruiken?

Bereken dan hier je uurtarief!

Bereken dan hier je uurtarief!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van alles van Payroller en de payroll wetgeving in België.