3 min read

"Het flexibele verlengstuk van onze hr-afdeling"

Braem nv uit Kortemark groeide van een tweemansbedrijf uit tot een toonaangevende speler in de vrachtwagensector, met meer dan 250 medewerkers in drie vestigingen. Om de onvermijdelijke pieken in de vraag op te vangen, schakelt hr-verantwoordelijke Stijn Vanloot geregeld flexibele krachten in. Payroller blijkt daarbij de ideale partner om de hele contractering in goede banen te leiden. 

 

Braem staat tegenwoordig voor een brede en complete waaier aan producten en diensten, tot ver over de landsgrenzen heen. "Wij zijn wereldwijd gespecialiseerd in de handel van tweedehands vrachtwagens en van onderdelen van de topmerken MAN en Mercedes", verduidelijkt Stijn Vanloot. "Daarnaast doen we het onderhoud en de reparatie van rollend materieel, motoren en versnellingsbakken. En we hebben ook een cardanas-afdeling, een afbraak- en ruilomgeving en een constructie-afdeling voor maatwerk op vrachtwagens."

Het verlengstuk van onze hr-afdeling.

Gebruiksvriendelijk platform

Met zoveel verschillende activiteiten krijgt Braem onvermijdelijk af te rekenen met pieken in de organisatie. "Zeker in de logistiek moeten we vaak extra werkkrachten inschakelen", vervolgt Stijn. "Vroeger deed het bedrijf daarvoor een beroep op uitzendkrachten, via klassieke interimkantoren die dan tijdelijke contracten aanmaakten. Maar toen ik hier drie jaar geleden hr-manager werd, stelde ik meteen voor om voor Payroller te kiezen. Ik kende Payroller al van bij mijn vorige werkgever en was daar helemaal overtuigd geraakt van het potentieel."

Wat vindt Stijn dan wel zo goed aan Payroller? "Voor ons is het vooral belangrijk dat we niet te veel tijd moeten stoppen in het papierwerk van de tijdelijke medewerkers. Wel, met Payroller loopt dat allemaal buitengewoon soepel. Het is echt een bijzonder gebruiksvriendelijk platform. Nieuwe contracten zijn in een paar klikken geregeld. Ook de zelfregistratie is buitengewoon makkelijk: flexibele medewerkers kunnen al op voorhand hun profiel aanmaken. Zo zijn we zeker dat alle gegevens kloppen en besparen we uiteindelijk heel wat tijd. Kortom, Payroller laat ons toe om het hele proces in eigen handen te houden, we hebben er niet langer een externe partner voor nodig. Wij zijn vooral op zoek naar vrij moeilijke, technische profielen en doordat we zelf in de driver's seat zitten, zijn we zeker dat we maximaal met dezelfde mensen kunnen werken. Bij interimkantoren is dat allemaal veel minder evident."

Het verlengstuk van onze hr-afdeling.

Persoonlijke aanpak

Tot slot kan Stijn Vanloot ook de persoonlijke aanpak en flexibiliteit van Payroller erg appreciëren: "In principe wijst het allemaal zichzelf uit. Maar als ik al eens een vraag heb, krijg ik een paar minuten later al een antwoord. Ja, door de vlotte samenwerking is Payroller in de praktijk niet meer of niet minder dan het verlengstuk van onze interne personeelsdienst." 


Heb jij ook interesse om Payroller te gebruiken?

Bereken dan hier je uurtarief!

Bereken dan hier je uurtarief!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van alles van Payroller en de payroll wetgeving in België.