3 min read

"De ideale administratieve oplossing voor de vele wissels in ons team"

D&D Vleeshandel, een bloeiend familiebedrijf uit Aalter, staat elke vrijdag, zaterdag en zondag met een 15-tal medewerkers op de Foodmet-markt en de Fresh Market in Anderlecht. Omdat het team enorm veel wissels kent, zocht zaakvoerster Mieke Bassez een flexibele en handige tool voor de personeelsadministratie. Payroller bleek de perfecte oplossing.

D&D Vleeshandel uit Aalter is al 30 jaar synoniem voor kwaliteitsvlees tegen scherpe prijzen, voor groothandels, horeca, verenigingen en particulieren. Tijdens de week staat een team van zo'n 20 vaste werknemers in de splinternieuwe productieruimte in voor een professionele bereiding van een ruim assortiment aan producten. Maar op vrijdag, zaterdag en zondag tekent D&D Vleeshandel van 6 tot 14.30 uur present op de Brusselse vroegmarkt (de overdekte Foodmet-markt en Fresh Market) aan de Slachthuizen van Anderlecht. "We staan daar telkens met een team van een 15-tal flexi-jobbers", vertelt zaakvoerster Mieke Bassez. "Veel van die mensen hebben hun vaste dagen. Ze werken bijvoorbeeld elke zaterdag en zondag. Of alleen op vrijdag. Maar er zit bijzonder veel verloop in. Vrijwel elke week start er iemand nieuws. En er is ook altijd wel een medewerker die vraagt om een dag meer of minder te kunnen werken."

De ideale administrative oplossing.

Beter en efficiënter

Het vraagt dus telkens weer behoorlijk wat werk om dat allemaal administratief geregeld te krijgen. "Vroeger deden we dat via een klassiek interimkantoor", vervolgt Mieke. "Maar aangezien wij de werknemers systematisch zelf aanbrengen, was dat eigenlijk helemaal niet logisch. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een betere en vooral ook efficiëntere oplossing. Zo is de onlinetool Payroller op ons pad gekomen. Zonder overdrijven, mag ik stellen dat er toen een hele nieuwe wereld voor ons is opengegaan." 

"Via Payroller is een nieuw contract in een paar minuten aangemaakt. Een doorlopend contract - voor mensen die wekelijks dezelfde prestaties leveren - wordt telkens automatisch vernieuwd, dat is echt fantastisch. Ik moet gewoon nog even controleren of de bewuste medewerker wel degelijk aangevinkt staat. Kan iemand uitzonderlijk eens niet komen werken, dan kan ik dat contract letterlijk met één klik annuleren. En werkt iemand een dag extra, dan is dat ook in een wip aangepast. Kortom, met Payroller is de hele loonadministratie in een handomdraai gebeurd. Wij schakelen trouwens ook vaak buitenlanders in en voor die mensen gaat Payroller altijd voor de zekerheid na of ze wel in België mogen werken. Dat is voor ons een extra veiligheid: zo zijn we zeker dat alles wettelijk in orde is." 

    

 

100% flexibel

"Ik kan elke marktkramer dus alleen maar aanraden om hun flexi-werknemers via Payroller in te schrijven", besluit Mieke. "Dit is absoluut het gemakkelijkste en meest flexibele interimkantoor dat je maar kan bedenken. Moet je last minute nog iets wijzigen? Ga dan gewoon naar de website. Je moet helemaal geen contact meer opnemen met een externe partij. En Payroller is ook nog eens heel eenvoudig om mee te werken: alles wijst gewoon zich uit."


Heb jij ook interesse om Payroller te gebruiken?

Bereken dan hier je uurtarief!

Bereken dan hier je uurtarief!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van alles van Payroller en de payroll wetgeving in België.